Έθνος - «κλειστόν λόγω απεργίας»

Διαβάζω στο άρθρο του δημοσιογράφου κ. Νίκου Καραγιάννη στο πολύ καλό για θέματα υποδομών και μεταφορών site “ypodomes.com”:

«Για την Άνοιξη όπως όλα δείχνουν μεταφέρεται η λειτουργία του πιο προχωρημένου κατασκευαστικά τμήματος της Ολυμπίας Οδού από την Κόρινθο μέχρι το Κιάτο. Στο τμήμα αυτό που οι εργασίες ολοκλήρωσης είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό είχε τεθεί στόχος από το Υπουργείο Υποδομών να λειτουργήσει στα τέλη του έτους ως αποτέλεσμα της πίεσης για την τμηματική απόδοση του αυτοκινητόδρομου στους χρήστες τους. Ωστόσο σύμφωνα με στελέχη του κατασκευαστικού κλάδου η απόδοση του τμήματος μεταφέρεται λόγω της καθυστέρησης που προέκυψε φέτος στο έργο από την κρίση, με αποτέλεσμα το έργο να κινείται για μήνες με αναιμικούς ρυθμούς. Σύμφωνα με την ίδια πηγή καθυστέρηση παρουσιάζεται και στο επόμενο τμήμα μέχρι το Ξυλόκαστρο, που έχει κάποια τεχνικά προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Στο σύνολο της η Ολυμπία Οδός όχι μόνο δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2017 όπως στοχεύθηκε από το ΥΠΟΜΕΔΙ την προηγούμενη εβδομάδα αλλά θα υπάρχουν και 2-3 σημεία που παρουσιάζουν σοβαρά -και άλυτα προς το παρόν- προβλήματα.»

Μάλιστα! Αυτός είναι ο αυτοκινητόδρομος που οι κυβερνήτες μας - κάποιοι απ’ αυτούς, δεν έχει σημασία αφού όλοι το ίδιο κακοί αποδείχτηκαν - μας διαβεβαίωναν στις 24 Απριλίου του 2013 ότι το κομμάτι Κόρινθος-Πάτρα θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2015. Όμως εγώ, για μια φορά ακόμα, θέλω να ξέρω. Πού πηγαίνουν τα χρήματα από την εξοντωτική φορολογία των πολιτών; Πού πηγαίνουν τα χρήματα από τα πολλά και ποικίλα πακέτα και προγράμματα της “Ενωμένης Ευρώπης” που προορίζονται για τη στήριξη της χώρας και τον εκσυγχρονισμό των μεταφορών της; Ενδιαφέρεται κανείς άλλος να μάθει άραγε;… Αλλά ξέχασα. Η Ελλάδα σήμερα απεργεί. Ίσως και αύριο και μεθαύριο. Ίσως και την άλλη βδομάδα και τον άλλο μήνα. Ίσως για πάντα. Τα παλιά χρόνια προστρέχαμε στους παπάδες και ξορκίζαμε κάθε κακό που μας έβρισκε με μια λιτανεία. Έως ότου ανακαλύψαμε τη θαυματουργό δράση της απεργίας. Το έθνος απεργεί και διαδηλώνει στους δρόμους της πόλης, αντί να δουλέψει σκληρά και αποφασιστικά  για να αναζωογονήσει τη θνήσκουσα πατρίδα του. Ένα έθνος «κλειστόν λόγω απεργίας». Και η κυβέρνησή του είναι μάλιστα υπερήφανη γι’ αυτό. Ένα έθνος που δεν έχει καν την ικανότητα και το “φιλότιμο” (για πατριωτισμό ούτε λόγος να γίνεται) να ολοκληρώσει μέσα σε είκοσι χρόνια έναν αυτοκινητόδρομο μήκους 130 χιλιομέτρων, που το 1994 χαρακτηρίστηκε από κοινοτικά όργανα ως έργο ιδιαίτερης σημασίας!  Ένα έθνος που δεν καταφέρνει να εκσυγχρονίσει επιτέλους τον πιο φονικό οδικό άξονα σε ένα εθνικό οδικό δίκτυο που αποτελεί «εθνική ντροπή», σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΕ (2006).

12 Νοεμβρίου 2015


Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter: