Κατεβάστε το PDF

 

5 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ για να Ρωτήσετε τον Γιατρό Σας Πριν Κάνετε Οποιαδήποτε Εξέταση, Θεραπεία ή Επέμβαση

1.  Χρειάζομαι αληθινά αυτήν την εξέταση ή επέμβαση; Οι ιατρικές εξετάσεις βοηθάνε εσάς και τον γιατρό σας (ή άλλον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης) να αποφασίσετε πώς θα αντιμετωπιστεί, πώς θα θεραπευτεί ένα πρόβλημα. Και οι ιατρικές επεμβάσεις βοηθάνε ακριβώς στο να θεραπευτεί.

2.  Ποιοί είναι οι κίνδυνοι; Θα υπάρξουν παρενέργειες; Ποιες είναι οι πιθανότητες να έχουμε αποτελέσματα που δεν είναι ακριβή; Θα μπορούσε αυτό να προκαλέσει περισσότερες εξετάσεις ή μια άλλη επέμβαση;

3.  Υπάρχουν πιο απλές, πιο ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις; Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται να πράξετε είναι να αλλάξετε τον τρόπο της ζωής σας, όπως το να τρώτε υγιεινότερες τροφές ή να κάνετε περισσότερη άσκηση.

4.  Τι θα συμβεί αν δεν κάνω τίποτα; Ρωτήστε αν η κατάστασή σας θα μπορούσε να γίνει χειρότερη – ή καλύτερη – αν δεν κάνετε την εξέταση ή την επέμβαση αμέσως.

5.  Πόσο κοστίζει; Ρωτήστε αν υπάρχουν λιγότερο ακριβές εξέτασεις, θεραπείες ή επεμβάσεις, τι μπορεί να καλύψει η ασφάλειά σας, και για τα γενόσημα φάρμακα αντί για τα επώνυμα φάρμακα.

 

Αύγουστος 2014 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter: