Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, 5 Νοεμβρίου 2021

Πριν από λίγες ημέρες, η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει «έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας» με σκοπό τον καλύτερο έλεγχο της διασποράς της πανδημίας Covid-19 στη χώρα. Τα μέτρα δημοσιεύτηκαν στην “Εφημερίδα της Κυβερνήσεως” την 5 Νοεμβρίου 2021 και αποτελούν ήδη Νόμο του Κράτους (Δ1 α/Γ.Π.οικ. 69136/2021 - ΦΕΚ 5138/Β/5-11-2021). Αυτά τα μέτρα θα ισχύσουν για το χρονικό διάστημα από την 6 Νοεμβρίου 2021 έως και την 22 Νοεμβρίου 2021. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το σχετικό “Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως” (ΦΕΚ) είτε κάνοντας click στον τίτλο αυτού του άρθρου (παραπάνω με μπλε χρώμα), ή εδώ. Στο ΦΕΚ έχω υπογραμμίσει στις σελίδες 66161-66162 και 66167-66168 την ακριβή και λεπτομερή περιγραφή των μέτρων που αφορούν τη λειτουργία ιδιωτικών ιατρείων.

Σε εφαρμογή αυτών των έκτακτων μέτρων και με σκοπό α/την προστασία της υγείας των ασθενών, των συνοδών, των επισκεπτών και του προσωπικού και β/τη συμμόρφωση με τον Νόμο, από τη Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021 μέχρι και τη Δευτέρα,  22 Νοεμβρίου 2021 στο Παιδοκαρδιολογικό Ιατρείο μας θα ισχύσουν τα ακόλουθα μέτρα:

  • Παρακαλούμε θερμώς ο κάθε ασθενής να συνοδεύεται (όταν είναι ανάγκη να συνοδεύεται) από έναν (1) μόνο συνοδό αν αυτό είναι δυνατόν.
  • Ασθενείς μεγαλύτεροι από την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών καθώς και όλοι οι συνοδοί ή απλοί επισκέπτες του ιατρείου θα πρέπει υποχρεωτικώς να φορούν προστατευτική μάσκα σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο ιατρείο και να τη φορούν σωστά (το αναπνευστικό μας σύστημα περιλαμβάνει όχι μόνο το στόμα αλλά και τη μύτη).
  • Οι πλήρως εμβολιασμένοι για τη νόσο Covid-19 το τελευταίο εξάμηνο συνοδοί ασθενών
    ή απλοί επισκέπτες του ιατρείου, καθώς και οι νοσήσαντες με COVID-19 το τελευταίο
    εξάμηνο συνοδοί ασθενών ή απλοί επισκέπτες του ιατρείου, θα πρέπει υποχρεωτικώς να επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους στο ιατρείο το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το πιστοποιητικό νόσησης, και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.    
  • Οι μη εμβολιασμένοι καθώς και οι μη νοσήσαντες συνοδοί ασθενών ή απλοί επισκέπτες του ιατρείου θα πρέπει υποχρεωτικώς να έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο για τη νόσο Covid-19 (με PCR ή rapid test) εντός 48 ωρών πριν από την είσοδό τους στο ιατρείο.
  • Οι ασθενείς του ιατρείου δεν χρειάζεται να έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο για τη νόσο Covid-19.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού και πιστοποιητικό νόσησης μπορείτε να εκδώσετε εδώ.

Ζητάω συγγνώμη για την ενδεχόμενη ταλαιπωρία σας από την εφαρμογή αυτών των μέτρων. Ελπίζω, πάντως, να συμφωνείτε ότι θα πρέπει όλοι μας να προστατεύσουμε τον συνάνθρωπό μας από τη δυνητικώς θανατηφόρο νόσο Covid-19 και συγχρόνως να βοηθήσουμε ώστε η κοινωνία και η πατρίδα μας να καταφέρουν να νικήσουν στον πόλεμο με την πανδημία.   

7 Νοεμβρίου 2021

Ακολουθήστε μας στο facebook (επαγγελματική σελίδα)

Ακολουθήστε μας στο facebook (προσωπική σελίδα)

Ακολουθήστε μας στο twitter