20 Νοεμβρίου 2021: Νέα έκτακτα μέτρα

προστασίας της δημόσιας υγείας

Το Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021, η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει πάλι «έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονωϊού COVID-19». Τα μέτρα δημοσιεύτηκαν στην “Εφημερίδα της Κυβερνήσεως” την 20 Νοεμβρίου 2021 και αποτελούν ήδη Νόμο του Κράτους (Δ1α/Γ.Π.οικ. 72486 - ΦΕΚ 5401/Β/20-11-2021). Αυτά τα μέτρα θα ισχύσουν για το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 6:00 π.μ. έως και τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 6:00 π.μ. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το σχετικό “Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως” (ΦΕΚ) είτε κάνοντας click στον τίτλο αυτού του άρθρου (παραπάνω με μπλε χρώμα), ή εδώ.

Σε εφαρμογή αυτών των έκτακτων μέτρων και με σκοπό α/την προστασία της υγείας των ασθενών, των συνοδών, των επισκεπτών και του προσωπικού του Παιδοκαρδιολογικού Ιατρείου μας και β/τη συμμόρφωση με τον Νόμο, από τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 μέχρι τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021 θα ισχύσουν με απόλυτη αυστηρότητα τα ακόλουθα μέτρα:

  • Ο κάθε ασθενής θα πρέπει να συνοδεύεται (όταν είναι ανάγκη να συνοδεύεται) από έναν (1) μόνο συνοδό ή επισκέπτη ανά ασθενή.       
  • Ασθενείς μεγαλύτεροι από την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών καθώς και όλοι οι συνοδοί ή απλοί επισκέπτες του ιατρείου θα πρέπει υποχρεωτικώς να φορούν προστατευτική μάσκα σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο ιατρείο και να τη φορούν σωστά (το αναπνευστικό μας σύστημα περιλαμβάνει όχι μόνο το στόμα αλλά και τη μύτη).     
  • Οι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο συνοδοί ασθενών ή απλοί επισκέπτες του ιατρείου θα πρέπει υποχρεωτικώς να επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους στο ιατρείο το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το πιστοποιητικό νόσησης, και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Πιστοποιητικό εμβολιασμού και πιστοποιητικό νόσησης μπορείτε να εκδώσετε εδώ.
  • Οι μη εμβολιασμένοι και μη νοσήσαντες συνοδοί ασθενών ή απλοί επισκέπτες του ιατρείου θα πρέπει υποχρεωτικώς να έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο για τη νόσο Covid-19 με PCR εντός 48 ωρών πριν από την είσοδό τους στο ιατρείο.
  • Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων θα επιβεβαιώνονται με την εφαρμογή (application) “Covid Free Gr”. Ο έλεγχος θα γίνεται πριν από την είσοδο στο ιατρείο.

Λυπούμαστε, αλλά στο Παιδοκαρδιολογικό Ιατρείο μας ουδείς ασθενής θα εξετάζεται αν ο συνοδός (ή οι συνοδοί) του δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζουν τα παραπάνω μέτρα του Νόμου Δ1α/Γ.Π.οικ. 72486 - ΦΕΚ 5401/Β/20-11-2021Ζητάμε συγγνώμη για την ενδεχόμενη ταλαιπωρία σας από την εφαρμογή αυτών των μέτρων. Ελπίζω, πάντως, πως συμφωνείτε ότι θα πρέπει όλοι μας να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τον συνάνθρωπό μας από τη δυνητικώς θανατηφόρο νόσο Covid-19 και συγχρόνως να βοηθήσουμε την κοινωνία και την πατρίδα μας να νικήσουν στον πόλεμο με την πανδημία.    
24 Νοεμβρίου 2021

Ακολουθήστε μας στο facebook (επαγγελματική σελίδα)

Ακολουθήστε μας στο facebook (προσωπική σελίδα)

Ακολουθήστε μας στο twitter